Vond je dit interessant?

F*ck!? Is Geld Verdienen Met YouTube Nu Echt ZO Gemakkelijk? Dit Verwacht Je Niet..

Eerst even de reden waarom ik dit artikel geschreven heb. Kort geleden heb ik bij toeval ontdekt dat geld verdienen met YouTube eigenlijk super simpel is.

Zelf ben ik ook niet zo’n voorstander van “geld verdienen is super simpel”, want ik heb de mening: “voor niets gaat de zon op” en “voor wat hoort wat”.

Maar deze keer..

Goed, het is natuurlijk al lang geen geheim meer dat er via YouTube bakken met geld worden verdiend. Maar ook jij kan daar nu (eenvoudig) een graantje van meepikken.

Moet je zelf voor de camera en grappige of belachelijke video’s gaan maken? Of moet je de stad rondlopen om ervoor te zorgen dat je elke fail op video vastlegt?

Dat mag, maar hoeft gelukkig niet. Als ik zeg super simpel, bedoel ik echt super simpel.

Opmerking: de strategie die ik in dit artikel ga uitleggen heet “affiliate marketing”. Als je zelf serieus geld wil gaan verdienen op deze manier, dan raad ik je aan om eerst deze video te bekijken.

Geld verdienen met YouTube, er is meer dan één manier

Hieronder volgen twee voorbeelden. Eerst de moeilijkere, daarna mijn eigen (succesvolle) ervaring waardoor ik zo enthousiast geworden ben over YouTube.

De eerste (moeilijkere) manier:

Eén van de bekende voorbeelden van mensen die geld verdienen met Youtube of “Youtube miljonairs” is Vitaly. (lees hier zijn Wikipedia pagina). Vitaly maakt zogenaamde prank-video’s. Daarin haalt hij meestal op straat grappen uit met onbekende mensen. Zijn video’s werden zodanig populair, dat ze vaak na één dag al meer dan 1 miljoen views hebben.

Doordat zijn video’s zoveel bekeken worden, worden de advertenties op zijn kanaal natuurlijk ook veel gezien. En hoe meer de advertenties gezien worden, hoe meer geld Vitaly aan zijn video’s verdient.

In feite bestaat zijn job er dus uit om video’s te blijven maken die bekeken worden, waardoor hij geld verdient aan die advertenties.

Cool leven toch?

Als het geld bijna op is, gewoon enkele video’s online knallen en geld binnen harken. Wie zou dat niet willen?

De advertenties die ik bedoel worden meestal in het begin van de video getoond (of via een kleine balk onderaan de video tijdens het afspelen).

Zo dus:

Advertentie op YouTube bij Vitaly

Hoeveel geld kun je nu precies verdienen met YouTube advertenties?

Veel.

Heel veel.

In ieder geval toch als je zoveel volgers hebt als Vitaly. Hieronder zie je enkele van zijn statistieken:

Youtube statistieken Vitaly

Zoals je ziet heeft hij met slechts 124 video’s meer dan 6 miljoen (!) abonnees op zijn Youtube-kanaal kunnen verzamelen. Dat betekent dat 6 miljoen mensen een melding krijgen wanneer Vitaly een nieuwe video uploadt. Dat betekent dus inderdaad ook dat elke video direct een potentieel bereik heeft van meer dan 6 miljoen mensen, vanaf de eerste seconde dat hij die uploadt!

Niet slecht hé?

Al zijn video’s samen hebben in totaal al meer dan 604 miljoen views opgeleverd.

Maar hoeveel is dat nu in euro’s?

Wel, kijk even naar dit overzicht (bron: SocialBlade):

Youtube statistieken Vitaly

Youtube Statistieken Vitaly

Geschatte maandelijkse inkomsten: tussen €12 000 en €101 000.

Geschatte jaarlijkse inkomsten: tussen €146 000 en €1,2 miljoen.

Ongeveer zo’n €5000 per 1 miljoen views dus.

Sh*t! Da’s veel! (Veel views en veel geld!)

En uit deze statistieken blijkt dat hij lang nog niet de nummer 1 is! Die eerste plaats heb ik even opgezocht en gaat naar PewDiePie, die volgens SocialBlade tot zo’n 15 miljoen euro per jaar kan verdienen!

Zijn er miljoenen views nodig?

Als je alle mainstream succesverhalen van deze YouTubers volgt, dan zou je inderdaad haast gaan denken dat je zelf ook miljoenen views en abonnees moet hebben om geld te verdienen.

Dat houdt waarschijnlijk de meesten tegen om er zelf mee te beginnen. Ok, als je echt miljoenen of miljarden wilt verdienen, ga je inderdaad wat meer views nodig hebben dan een doorsnee video.

Maar (gelukkig) kun je ook wat extra geld bijverdienen met veel minder views!

Vitaly verdient per 1 miljoen views ongeveer €5000, dat is €5 per 1000 views. (Ondertussen heeft hij waarschijnlijk wel nog enkele extra sponsordeals gesloten volgens mij, zoals met Nutella, maar dat laten we vandaag even buiten beschouwing).

Dat kan jij beter. En vooral efficiënter.

Want geef toe, wat is de kans dat als jij morgen YouTube-video’s begint te maken, dat die binnen enkele maanden miljoenen views hebben? Waarschijnlijk zo goed als onbestaand.

Al zullen er natuurlijk altijd wel de uitzonderingen zijn die de regel bevestigen, en wie weet ben jij dat wel! En als het zo is, dan gun ik het je van harte.

Maar als je het niet ziet zitten om miljoenen views te halen, dan moet het dus efficiënter. Je moet meer dan €5 verdienen met 1000 views.

En dat kan dankzij “slimmere online marketing”! 😉

Zelf Leren Geld Verdienen Met Affiliate Marketing?

Bekijk dan snel deze video!

AMR

YouTube, de zoekmachine.

YouTube is net zoals Google een zoekmachine. Mensen gebruiken het om informatie en oplossingen te zoeken (en te vinden).

Zo ver was je al hé?

Daarnaast is het ook vaak zo dat wanneer je in Google iets zoekt, dat er bovenaan de resultaten enkele YouTube-video’s verschijnen. Dat zijn dan 2-3 video’s die voor datzelfde zoekwoord in YouTube bovenaan staan.

Wel al eens gezien?

YouTube video's in Google

Hier kan jij dus slim op inspelen, zonder dat je miljoenen views of subscribers nodig hebt.

Hoe?

Lees even verder.

Hoe verdien ik zelf makkelijk geld met YouTube?

Doordat mensen YouTube gebruiken om op zoek te gaan naar oplossingen, ligt daar een serieuze markt open.

Een markt die enkele jaren geleden nog helemaal niet bestond.

Kijk even naar het voorbeeld hierboven. “Doe het zelf met Roger”.

Mensen die op zoek zijn naar informatie van Roger, of in het algemeen informatie over “Doe het zelf”, zullen vaak de YouTube video’s te zien krijgen.

Ze zoeken video’s waarin hen wordt voorgedaan hoe ze een bepaald probleem moeten oplossen.

Goed, nu wordt het (bijna) spannend.

Eerst nog even deze goede voorbeelden van “doelgroepen” die via YouTube naar video’s op zoek gaan:

 • Mensen zijn op zoek naar de werking van een bepaald product dat ze willen kopen: welk model is geschikt voor hen? Wat zou ik kopen?
 • Mensen willen weten hoe een bepaald probleem opgelost moet worden: kunnen ze die kapotte smartphone niet zelf maken? Is er een stappenplan te vinden?
 • Mensen zijn op zoek naar reacties van andere mensen: wat wordt er gezegd over een bepaald product? Zou ik dit zelf kopen?

Als er bij het lezen van bovenstaande punten al een belletje gaat rinkelen, dan zit je goed.

Want als je goed beseft welke mensen op zoek gaan naar welke video’s, en als je dan ook nog eens weet waarom deze mensen op zoek gaan naar die bepaalde video’s, dan ben je in staat om er geld aan te verdienen.

Stel dat je een video hebt staan die gevonden wordt voor de term “kippenhok bouwen” of “zelf kippenhok bouwen”.  Als slimme marketeer weet je dan dat de mensen die deze video bekijken, op zoek zijn naar een kant en klare oplossing. Ze zoeken iemand die hen voordoet of uitlegt hoe het moet gebeuren.

De tweede (eenvoudigere) manier:

Als jij nu onderaan deze video een linkje zet naar een verkooppagina van bouwtekeningen, of een bouwpakket, of een videotraining om zelf dat kippenhok te bouwen, dan is de kans heel groot dat mensen doorklikken en dat product kopen.

Stel dat die video die je hebt elke dag 50x bekeken wordt (of dat je 5 video’s hebt die 10x bekeken worden), en 10 mensen hiervan klikken op de link onder video. En van die 10 mensen (+- 300 per maand), heb je er maandelijks 5 die het product kopen.

Een product waarvoor je 27 euro ontvangt per verkoop. Dan verdien je al snel meer dan €100 per maand met één YouTube video. Zonder dat je hiervoor miljoenen views nodig hebt (slechts 50 per dag = +-1500 per maand, zoals in dit geval).

Ben je mee?

Kort samengevat komt het hier op neer:

 1. Je maakt een bepaalde video die een probleem beschrijft (of deels oplost)
 2. Je zorgt dat die video gevonden wordt in YouTube
 3. Je plaatst in je video-omschrijving (onder de video) een link naar product, dat het probleem volledig oplost (dat product moet zeker niet je eigen product zijn, gebruik hiervoor affiliate marketing)
 4. Je verdient geld door de verkoop van dat product.

En dat is wat ik zelf enkele maanden geleden gedaan heb: een video online gezet over “zelf je kippenhok bouwen”.

De video zelf is eigenlijk gewoon een deel uit een andere doe-het-zelf-video (ssst, niet doorvertellen), met daarover de tekst “Zelf je kippenhok bouwen? Klik op de link in de omschrijving”.

In eerste instantie had ik hier maar weinig van verwacht, ma na een tijd bleek dat de verkopen op wekelijkse basis bleven binnenkomen.

Geen miljoenen, maar wel een leuke extra door een video waar ik amper een kwartiertje werk mee had:

Verkopen via Youtube bewijs

Vitaly haalt (zoals hierboven besproken) €5 uit 1000 views, ikzelf zo’n €100. 20x zoveel dus. Mocht ik evenveel views hebben, was ik duidelijk de winnaar. Nu is dat helaas iets minder het geval.

Misschien dat ik binnenkort toch nog even overweeg om nog wat extra video’s online te gooien? Of zal ik toch op die 1 miljoen views moeten mikken? 😉

Zelf leren geld verdienen met affiliate marketing?

Bekijk dan snel deze video!

Welke video’s moet je zelf maken en waarmee kan je geld verdienen?

Ik begrijp dat als het de eerste keer is dat je van deze “geld verdienen met YouTube strategie” hoort, dat het allemaal wat ingewikkeld kan zijn.

Daarom ga ik je nog wat op weg zetten.

Om te beginnen moet je weten in welke niche je actief wilt zijn. Als je al een onderneming hebt, dan is het natuurlijk interessant om gewoon in die markt actief te blijven en via YouTube meer klanten naar jouw eigen onderneming te lokken.

Als je zelf geen onderneming hebt en je bent gewoon op zoek naar een manier om eenvoudig geld te verdienen met YouTube, dan is het interessant om ofwel te kijken welke producten op dit moment hot zijn (denk bijvoorbeeld aan drones, GoPro, ..). Of je zoekt via PayPro enkele producten die al maanden/jaren aan de lopende band verkocht worden. (Voordeel met PayPro: het gaat om digitale producten zoals e-books en videotrainingen, de commissies zijn dus vaak veel hoger!)

Eenmaal je weet welke producten je gaat aanbieden (of welke problemen je voor bepaalde mensen kunt -helpen- oplossen), kun je gaan bedenken welke video’s je gaat maken.

Ontdek in deze video hoe je als affiliate eenvoudig geld kunt verdienen met het verkopen van producten op internet » 

Voorbeeld: Geld verdienen met drone video’s

Iets wat de laatste tijd constant overal opduikt zijn video’s die gemaakt zijn met een drone. Het is bijna de gouden formule om ervoor te zorgen dat je video bekeken wordt: er bijzetten dat hij met een drone gemaakt is.

Google Trends liegt er ook niet om:

Drone Trend in Google Trends

Als je nu zelf in het bezit bent van een drone (of je koopt er eentje), dan kun je praktisch alles in je directe omgeving op beeld vastleggen vanuit te lucht.

Ga naar de dichtstbijzijnde stad, vlieg een half uurtje met je drone rond, verknip het in 3 video’s van 10 minuten, en plaats ze op YouTube.

Geef ze bijvoorbeeld de titel “Ghent filmed by a drone”. Schrijf ook nog een tekst van 2-300 woorden voor in je omschrijving, waarin je ook een aantal keer het woord “drone” vermeldt.

Zoek nadien (bijvoorbeeld via TradeTracker), naar aanbieders van drones, vraag je persoonlijke affiliate-link aan en plaats deze link onder jouw video.

Wanneer iemand nu naar jouw video kijkt, zelf een drone wilt kopen, op jouw affiliate-link klikt, en dan een drone koopt, dan is een percentage van die aankoop voor jou.

Zo gemakkelijk gaat het!

Hoe meer video’s je dus zelf hebt, hoe meer bezoekers je op jouw affiliate-link kunt laten klikken.

Video’s optimaliseren voor YouTube

Ok, ik geef toe, het is misschien niet 100% “super simpel”. De video’s komen natuurlijk niet vanzelf vanboven in YouTube en de views komen er ook niet vanzelf bij.

Je moet dus (net zoals je bij “normale” internet marketing doet), een keyword onderzoek doen. Je moet weten welke zoekwoorden interessant zijn om er een video over te maken. Dit kan je doen via de Keyword Planner van Google.

Een andere manier om populaire termen te vinden is om te kijken welke video’s in jouw sector de meeste views hebben. Eenmaal je die video’s verzameld hebt, moet je via de statistieken kijken van waar zij hun meeste views halen.

Aan de hand hiervan weet je dan ofdat ze veel in YouTube zelf gevonden worden, of vooral veel views krijgen uit verwijzingen vanaf andere sites.

Na dit korte onderzoek ben je normaal wel in staat om er de belangrijkste zoekwoorden uit te halen.

In principe doe je er dan goed aan om per zoekwoord een video online te zetten.

Zo optimaliseer je:

 • Benoem je video vanaf je computer al meteen met het zoekwoord in de naam (nog voor het uploaden)
 • Start je titel met je zoekwoord
 • Schrijf minimaal 2-300 woorden als omschrijving, waarin je het zoekwoord een paar keer vermeldt.
 • Splits je omschrijving mooi op in alinea’s.
 • Zet helemaal bovenaan je omschrijving (boven de tekst die je zopas schreef) je affiliate link, met een call-to-action ervoor. Bijvoorbeeld: “Op zoek naar bouwtekeningen? Klik op deze link: …”
 • Plaats onderaan de omschrijving eventueel links naar andere gerelateerde video’s die al op je account staan (dit is dan een “backlink” voor je andere video)
 • Zet een link van je video in zijn eigen omschrijving (dit is meteen ook een “backlink” voor deze video)
 • Indien mogelijk: deel de video op verschillende plaatsen

Dit is letterlijk wat ik gedaan heb met deze video die me al honderden euro’s heeft opgeleverd.

Besluit

Nu beweer ik zeker niet dat jij ook met elke video die je op deze manier online zet onmiddellijk honderden euro’s gaat verdienen. Maar het is in ieder geval een methode die voor mij goed werkt.

Uiteraard heb ik zelf ook al verschillende video’s online gezet die niets opleveren en zelfs met moeite 100 views halen. Het gaat er hem om dat je de juiste zoekwoorden en vooral de juiste doelgroep vindt.

Wat je vooral moet onthouden uit dit artikel is dat je YouTube op een slimme manier kunt inzetten om meer bezoekers naar je onderneming te halen.

En het belangrijkste: geld verdienen met YouTube vergt helemaal geen miljoenen views en je moet al helemaal niet zelf tientallen creatieve/grappige filmpjes bedenken (al zal het wel helpen).

Je moet het gewoon iets slimmer aanpakken!

Succes!

PS: Vragen of opmerkingen over geld verdienen met YouTube (of over dit artikel) kunnen onderaan deze pagina geplaatst worden. (Doen!)

Zelf Leren Geld Verdienen Met Affiliate Marketing?

Bekijk dan snel deze video!

AMR

 • jeroen sprenkeler

  Beste Stijn. Bedankt voor je inspirerende verhaal. Ik ben zelf ook bezig met een blogbericht over dit onderwerp en kan je melden dat je geen woord gelogen hebt. Sterker nog… YouTube gaat nog belangrijker worden door de groei van online video! Als ik een kippenhok moet bouwen weet ik je te vinden :-). Veel succes!

  • Stijn Van den Bogaert

   Hey Jeroen, bedankt voor je reactie! Wanneer denk je jouw blogbericht online te hebben? Hou me zeker op de hoogte als je wilt! 🙂

   Video gaat inderdaad niet snel meer weg te denken zijn en daar kan je op deze manier met YouTube dus zeker handig op inspelen.

   Met het bouwen van een kippenhok zal ik je helaas niet kunnen helpen, maar de bouwtekeningen die je via de link onder mijn video kunt bereiken, zullen je zeker op weg zetten 😉

   Jij ook succes! Grtz

   • Jeroen

    zal ik zeker doen! Dank voor je reactie 🙂

    • Stijn Van den Bogaert

     Hey Jeroen, staat jouw artikel ondertussen toevallig al online? Ben benieuwd! 🙂

     Grtz
     Stijn

 • Pingback: Geld verdienen op internet ZONDER eigen product?()

 • Jasper

  Beste Stijn,

  Ik wil ook graag geld verdienen met YouTube. Ik schrijf veel gedichten en houd me bezig met Poëzie. Ik ben van plan me aan te sluiten bij verschillende YouTube kanalen en Facebook kanalen om meer traffic naar mijn YouTube kanaal te krijgen. Echter. Hoe werkte het ook al weer? Je zet je YouTube filmpje online, maar hoe zorg ik dat ik reclame krijg in mijn filmpje zodat ik geld kan gaan verdienen?

  Jasper Scharff

  • Stijn Van den Bogaert

   Dag Jasper, wanneer je met Youtube geld wil verdienen enkel en alleen
   via de advertentie-inkomsten, dan heb je echt verschrikkelijk veel views
   nodig. Zoals ik in dit artikel al aangaf kun je gemiddeld €5 verdienen
   met 1000 views.

   Ik zelf geef de voorkeur aan mijn manier, en dat
   is een relevant product aanbieden via de omschrijving van de video. Op
   die manier valt er veel meer uit die 1000 views te halen, en dan heb je
   er ook niet meteen enkele miljoenen nodig.

   Gedichten en poëzie
   zijn natuurlijk wel een moeilijke markt. Ben je van plan om producten
   aan te bieden? Of wil je het geld uit de advertenties halen?

   Grtz Stijn

   • Jasper

    Beste Stijn,

    Dank u wel. Maar hoe moet ik bijvoorbeeld een geschikte partner vinden op het gebied van gedichten? Ik heb trouwens ook gekeken naar andere mensen die gedichten online zetten en ze halen gemiddeld de 10.000 views. Hoeveel geld valt hier dan mee te verdienen? Ik wil voornamelijk mijn geld uit advertenties en met name jou idee lijkt me een goed idee. Hoe moet ik jou plan in mijn geval uitwerken?

    Naast gedichten online zetten maak ik ook korte en simpele promotiefilmpjes over een appartement of misschien in de toekomst een bedrijf.

    Mvg,

    Jasper Scharff

    • Stijn Van den Bogaert

     Aan het gemiddelde dat ik in bovenstaand artikel gegeven heb, staat 10 000 views gelijk aan ongeveer €50 aan advertentie-inkomsten. De vraag is dan natuurlijk over welke periode die 10 000 views behaald werden. In bovenstaand artikel staat ook hoe je partners kunt vinden voor producten (al weet ik zelf niet meteen hoe dit voor gedichten in zijn werk gaat, daar kan ik je niet mee verder helpen).

     De promovideo’s voor appartementen of bepaalde reizen kun je dan wel weer koppelen aan een product. Onder de video zet je gewoon een linkje naar de website waar mensen de reis/appartement kunnen boeken, en jij neemt hier commissie op.

     In ieder geval is het eerste doel sowieso die views halen, en dat kan je doen door ofwel je video goed te optimaliseren (hiervoor zul je jezelf nog verder moeten verdiepen in SEO en youtube marketing) en door gewoon GOEDE filmpjes te maken die mensen vanzelf willen delen.

     Mijn tip: lees het artikel nog eens rustig door, daar staat zowat alles in beschreven wat je moet weten om te starten. De eerste stap is actie!

     • Jasper

      Dank je wel voor je uitleg 🙂

     • Stijn Van den Bogaert

      Graag gedaan, en veel succes!

 • jeffrey

  Mooi artikel, ik heb al een product wat ik verkoop. Ik wil dat met YouTube beter gaan verkopen. Maar ook wil ik wat extra’s verdienen met advertenties op mijn filmpje (of ervoor), Maar hoe zorg ik er voor dat er advertenties op mijn filmpjes komen? En met welk programma moet je dan werken? Ik neem aan dat je aantal views ergens worden bijgehouden en je saldo… Ontvang graag een reactie.

  • Stijn Van den Bogaert

   Beste Jeffrey, bedankt voor je bericht. Ik denk dat in het artikel hierboven al een antwoord op jouw vragen staat. Zo heb je ongeveer 1000 views nodig om 5 dollar te verdienen. Verder heb ik geen ervaring met ads op Youtube, maar hier staat alvast meer uitleg: https://support.google.com/youtube/answer/94522?hl=en

   Succes

 • Peter

  Hallo Stijn,

  Echt een inspirerend verhaal! Ik heb een paar jaar terug als jongen van 14 jaar al is bij elkaar plus minus 700,- uit youtube gehaald maar dat gaat tegenwoordig niet zo makkelijk meer. Veel video’s worden door youtube verwijderd en ik denk me nu bezig te gaan houden met wat jij ook doet. Mijn vraag luidt als volgt: Hoe en van wie krijg jij geld? Kan je dat wat gedetailleerd beschrijven?

  • Stijn Van den Bogaert

   Dag Peter,

   de manier waarop ik geld verdien met Youtube is aan de hand van affiliate marketing. Via de volgende video ontdek je hoe affiliate marketing exact in zijn werk gaat: http://www.internetmarketingmonkey.com/go/amr/

   Grtz
   Stijn

 • Hoi Stijn, inspirerend stuk! Nu borrelen er toch wat vragen in mij op, zoals hoe kun je geld verdienen op YouTube doormiddel van muziek. Ik ben zelf singer- songwriter en zou graag geld hiermee willen verdienen op YouTube. Toch is dit wel heel anders dan wat je hierboven uitlegt. Heel begrijpelijk want het is uiteraard een andere categorie. En dan alsnog mijn vraag, is het mogelijk? Groetjes, Fay.

  • Stijn Van den Bogaert

   Dag Fay, het enige waar ik momenteel kan aan denken is dat je jouw muziek gaat aanbieden via iTunes of iets dergelijks, en dat je dan onder jouw YouTube-video’s een aankooplink zet, zodat bezoekers jouw muziek kunnen kopen. Veel succes!

 • Maas

  Hoi Stijn, ik heb ook een youtube account met wat vrienden.
  Wij maken filmpjes over games, heb je misschien ook een tip hoe je daar geld mee verdiend? Van dat geld kunnen we dingen kopen om onze filmpjes beter te maken, win win dus!
  Groetjes maas

 • Niels Vandecasteele

  Hey Stijn, vergeet ook zeker niet de kracht van merchandise, eens je je vaste fanbase opgebouwd hebt kun je makkelijk je inkomste vergroten met kwalitatieve shirts en sweaters. Ter info: wij zijn heel tevreden met http://www.merchandise-essentials.com/?lang=nl , ze hielpen ons door het hele proces, inclusief webshop

 • LifeLegends IG

  Hoe vraag je een persoonlijke affiliate-link aan?

 • Bernice

  Hoi Stijn, ik hoop dat ik nog antwoord krijg, aangezien het alweer een tijd geleden is dat dit artikel geplaatst werd. Je schrijft ‘vraag je persoonlijke affiliate-link aan’. Kan je mij uitleggen hoe je dit kunt doen?

 • michelle

  Misschien ligt het aan mij, maar ik denk dat je je artikel wel een keer na mag lopen op de nederlandse taal… Het is niet echt foutloos geschreven. Het lijkt wel (en dit bedoel ik niet in een rasistisch aspect) alsof je een buitenlander bent die af en toe niet op de goede zinsopbouw kunt komen 😉

 • FunnyTube

  Hey Stijn, ikzelf ben sinds enkele dagen ook begonnen met een Youtube kanaal.

  Een kanaal over pranks en funny video’s die ik al een tijdje op mijn Mac staan had. Na jou verhaal te lezen eindelijk de stap gezet om ze op Youtube te gooien.

  Hoop dat het toch wat mensen interesseert en dat ik een groeiend kanaal kan bezitten.

  Mocht je interesse hebben om eens te komen kijken, check volgende link: https://www.youtube.com/channel/UCq6Kg9pSJfnN5IThA4wKDBg

  Grtjs, Bjorn.

 • Alban Palluqi

  1 ding snap ik niet: als je reclame maakt voor een ander product, bijv voor camera’s, en 1 van je kijkers koopt die, dan is dat geld toch voor de winkel die die camera verkoopt, en niet voor jou?

 • Niek

  Dag Stijn,

  Voor mijn studie Journalistiek ben ik van plan een werkstuk te maken over de economische kant van YouTube. De hoofdvraag zal zijn: “Hoe loopt de geldstroom van YouTube naar de professionele Nederlandse YouTuber?”. Hier wil ik van punt A (Adverteerder/YouTube) naar punt B (YouTuber) duidelijk in kaart brengen.

  Mijn vraag is of jij mij de nodige informatie kan verschaffen. Op internet is niet al te veel over dit aspect van verdienen met YouTube te vinden en de betrouwbaarheid is niet te garanderen. Daarnaast zie ik hier ook weinig over in jouw artikel, dus wellicht kan ik je aan een uitbreiding helpen?

  In de deelvragen wil ik naast de geldstroom ook kijken naar de hoe inkomsten gegenereerd worden, de wetgeving en de diverse mogelijkheden van betaling (bijv. met netwerk of zonder).

  Zou je mij kunnen helpen door informatie over het bovenstaande kunnen linken?

  Ik hoor graag van je!

  Groeten,

  Niek

 • cm

  Dag Stijn,

  Bedankt voor het interessante artikel. Moet je eigenlijk belastingen betalen op die inkomsten? Dus als zelfstandige in bijberoep werken enz…?

  Groeten!

  • Stijn Van den Bogaert

   Dat zou ik alvast wel aanraden ja, het blijven inkomsten, en daarop betaal je belastingen… 🙂 Mocht je van plan zijn om er mee te starten, en je merkt dat er inkomsten binnenkomen, raad ik je ook aan om een boekhouder en andere deskundigen te raadplegen, zij zullen jou met plezier verder helpen.

   Groetjes

 • Robin Mens (Ispooky Channel)

  Ik heb zo’n m’n twijfels over wat er hier wordt verteld boven. Er wordt in deze bovenstaande informatieve text gezegd dat het SUPER makkelijk is om geld te verdienen op youtube. Deze mening zou zeker veranderen wanneer je zelf druk bezig bent met een kanaal. De tijd die er nodig is om video’s zo leuk en geschikt mogelijk te maken is erg veel. Op youtube zie alleen de video, zonder te weten wat er achter de schermen gebeurt. Als je de Youtuber EnzoKnol als voorbeeld neemt, zie je alleen dat hij vlogt. maar zeker niet hoe lang hij bezig is met het bewerken. Het bewerken voor een video kan vaak wel meer dan een uur duren. En daarnaast is er altijd nog veel te doen aan de zakelijke kanten om advertenties te behouden op je kanaal. Het geld stroomt dus ook met youtube niet zomaar je portemonnee in. Toch wil ik zeggen dat dit een zeker goed artikel is om mensen te motiveren.

  groetjes

 • Newien Jagroep

  Hallo ik had me gister aangemeld als partner ,ik heb 22 000 abonees ,,maar moet ik nou zelf adverteerders zoeken ,of benaderen ze mij vanzelf als ze zien dat ik vaak bekeken word?

 • albert

  dag Stijn,
  wat ik niet begrijp en ik zie een groot aantal voorbeelden ,in Thailand bijvoorbeeld ,vloggers hebben meer dan honderduizenden vieuws maar geen advertenties.
  wordt er dan verdient?
  dat snap ik niet
  Groet Albert