Vond je dit interessant?

Waarom Een Professioneel E-mailadres Zo Belangrijk Is.

Een professioneel e-mailadres aanmaken? Waarom zou je dat doen als je al een e-mailadres hebt bij bijvoorbeeld Gmail of Hotmail vraag je je waarschijnlijk af?

Ik kom het nog dagelijks tegen: advertenties, visitekaartjes, bestelwagens, .. waar keurig de website op staat in de vorm van www.mijnbedrijf.com.

Daaronder staat dan uiteraard ook het e-mailadres, in de vorm van mijnbedrijf@hotmail.com of mijnbedrijf@telenet.be.

Waarom doen ze dit toch?

Een professioneel e-mailadres aanmaken is nochtans echt niet zo moeilijk hoor…

Geen professioneel e-mailadres is onprofessioneel

Ten eerste geeft een hotmail-adres (of een gratis variant) echt een zeer onprofessioneel beeld.

Het komt over alsof je een “goedkope” business hebt en dat je business vanuit de woonkamer gerund wordt -wat misschien ook wel het geval is-, maar dit kan beter.

Je uitstraling is belangrijk.

Wanneer bezoekers op je website zien dat ze contact kunnen opnemen met een professioneel e-mailadres zoals contact@bedrijfsnaam.com, dan komt dit veel professioneler over.

Denk hier eens over na. Je bezoekers zullen jouw website en business toch veel serieuzer nemen?

Hoe “cool” is het trouwens niet om een eigen professioneel e-mailadres te hebben? Dat alleen al geeft je business al een betere uitstraling.

Je “gratis” e-mailadres heeft veel meer nadelen!

Als je een internetaansluiting aanvraagt bij een provider, krijg je er altijd gratis e-mailadressen bij. Iedereen maakt hier natuurlijk gebruik van, maar ik zou het enkel aanraden voor persoonlijk gebruik.

Als je als bedrijf een e-mailadres aanmaakt bij je provider, bijvoorbeeld mijnbedrijf@telenet.be, dan kan je nooit echt een “grote” uitstraling krijgen.

Echt niet.

En wat ga je trouwens doen als je overschakelt naar een andere provider? Dan moet je iedereen gaan mailen dat je e-mailadres veranderd is?

Toch?

Zelf een professioneel e-mailadres aanmaken

Deze methode is niet zo bekend bij het grote publiek, maar als je een eigen domeinnaam hebt, dan horen hier meestal OOK gratis e-mailadressen bij, net zoals bij je provider.

En deze e-mailadressen zijn wel professioneel!

Door de simpele reden dat je e-mailadres gekoppeld is aan je eigen domeinnaam.

Het voordeel hiervan is ook dat wanneer je je domeinnaam zou verhuizen naar een andere host, dat je je e-mailadres gewoon kunt behouden en dat dit eenvoudig mee verhuist.

Is je website www.mijnbedrijf.com, dan kun je bijvoorbeeld de volgende professionele e-mailadressen maken:

  • secretariaat@mijnbedrijf.com
  • helpdesk@mijnbedrijf.com
  • sales@mijnbedrijf.com
  • info@mijnbedrijf.com

En ga zo maar door.

Je kunt deze professionele e-mailadressen nadien instellen in je eigen e-mailprogramma zoals Outlook, Outlook Express, Windows Live Mail of Thunderbird. Daar kun je de mail dan in lezen en beantwoorden.

En als je dat zou willen (hoewel ik het je niet aanraad), kun je ook regelen dat alle mails die op dat nieuwe professionele e-mailadres binnenkomen automatisch doorgestuurd worden naar de mailbox van je persoonlijke e-mailadres.

Je kunt de mail trouwens ook online lezen, via webmail. Of je kunt je nieuwe professionele e-mailadres instellen op je smartphone.

Er zijn echt weinig redenen om geen professioneel e-mailadres aan te maken!

Besluit: De eenvoudige reden waarom je dus een professioneel e-mailadres moet aanmaken, is omdat je hierdoor simpelweg een professionelere uitstraling krijgt naar je klanten en de buitenwereld toe.