Vond je dit interessant?

Professioneel e-mailadres aanmaken

Een professioneel e-mailadres aanmaken is niet hetzelfde als een e-mailadres aanmaken met je bedrijfsnaam via bijvoorbeeld Gmail of Hotmail.

Hoe je trouwens een e-mailadres aanmaakt via Gmail of Hotmail is volgens mij wel duidelijk, maar dat is dan vooral voor persoonlijk gebruik.

Wat minder bekend is bij het grote publiek, is dat je met een domeinnaam in je bezit, vaak ook professionele e-mailadressen kunt koppelen aan die domeinnaam.

Ik zou in mijn geval altijd stijnvandenbogaert[at]gmail[dot]com kunnen aanmaken. Maar dankzij het feit dat ik de website www.internetmarketingmonkey.com heb, heb ik nu ook de mogelijkheid om contact[at]internetmarketingmonkey[dot]com aan te maken.

Veel professioneler toch?

Hoe zelf een professioneel e-mailadres aanmaken?

Let op: niet elke host biedt je deze mogelijkheid en je kunt dus niet altijd en overal een professioneel e-mailadres maken. Dit hangt er vanaf welk soort abonnement je gekocht hebt.

Mijn favoriete host is Antagonist.nl, als je dus zeker wilt zijn dat je een professioneel e-mailadres kunt maken, vraag dan je domeinnaam en hosting bij hen aan.

Is die mogelijkheid er bij jouw host ook? Dan kun je waarschijnlijk ook een professioneel e-mailadres aanmaken via je DirectAdmin Panel.

Hoe je dit DirectAdmin Panel bereikt staat in de mail die je gekregen hebt van je host bij de bestelling van je domeinnaam.

Vind je deze niet terug? Neem dan even contact op met je host en zij zullen je verder helpen.

In mijn geval kan ik het DirectAdmin Panel bereiken door :2222 of :2223 achter mijn website te typen. Ik krijg dan een login-scherm te zien.

DirectAdmin Login

Je kunt inloggen in je DirectAdmin Panel met je FTP-gegevens, terug te vinden in dezelfde mail van je host bij de bestelling.

Eens ingelogd, zoek je naar E-mail Management. Onder het kopje E-mail Management klik je op E-mail Accounts om een overzicht van de huidige professionele e-mailadressen te bekijken.

E-mail Management

Klik bovenaan op Create mail account en je kunt een nieuw professioneel e-mailadres aanmaken.

Professioneel E-mailadres Maken

Nadien is het laatste wat je nog rest om je professioneel e-mailadres aan te maken het volgende:

  • Kies een gebruikersnaam (Je e-mailadres zal er dan zo uitzien: gebruikersnaam@jouwwebsite.com, ik kies voor “contact” als gebruikersnaam, mijn professioneel e-mailadres wordt dus contact[at]internetmarketingmonkey[dot]com)
  • Kies een veilig wachtwoord (of laat er één genereren)
  • Kies de email quota (dit bepaalt hoe groot je mailbox moet zijn)
Professioneel e-mailadres

Klik nu op Create en je professioneel e-mailadres is aangemaakt!

In het volgende scherm dat je nu te zien krijgt, krijg je de instellingen die je moet gebruiken om je professioneel e-mailadres met je gewone e-mail-programma (bv: Outlook, Mail) te gebruiken.

Afhankelijk van je host, zal je ook je e-mails kunnen lezen via webmail.

Lijkt dit je interessant? Neem dan eens een kijkje in je DirectAdmin panel of dat je nergens een mogelijkheid ziet om naar de webmail te gaan.

E-mail Management

Vind je dit niet direct terug? Neem dan contact op met je eigen host en vraag dit na.